top of page

STEUN DE CONSTRUCTIE VAN DE GIREL 3E-OVEN

Keramis opende zijn deuren in 2015 met als doel een plek te worden voor onderzoek en experimenten in keramische technieken. Residentiële kunstenaars ontwikkelen hier hun persoonlijke projecten en het studioteam zorgt ervoor dat keramische vaardigheden worden doorgegeven door cursussen te organiseren voor verschillende doelgroepen, ook met trainers van buiten de regio.


Keramis is ook uitgerust met elektrische en gasovens om keramiek te bakken, maar in 2023 heeft het besloten om een revolutionaire nieuwe houtoven aan te schaffen, de eerste in zijn soort in België. De Girel 3E (Ecologisch, Economisch, Ergonomisch) oven werd ontwikkeld door de Franse keramist Jean Girel en is ontworpen om de artistieke en educatieve activiteiten van het atelier te ontwikkelen, terwijl hij ook toegankelijk is voor de gemeenschap van keramisten die een actieve rol willen spelen in het leven van het museum.
Participatieve financiering

De bouw van deze innovatieve oven wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Provincie Henegouwen en Wallonië-Brussel International in het kader van het bilaterale project België-Tunesië van de Passerelle des Arts du Feu. Om de beschikbare fondsen aan te vullen en donateurs bevoorrechte toegang te geven tot dit innovatieve instrument, heeft Keramis een crowdfundingcampagne gelanceerd.


Het ingezamelde geld zal worden gebruikt om de bijkomende kosten te dekken die gepaard gaan met de bouw van de oven, zoals de aankoop van materialen en de bouw van een afdak om de oven te beschermen. Donateurs krijgen de kans om mee te helpen aan de bouw van dit revolutionaire apparaat en deel uit te maken van het verhaal van Keramis.


De Girel 3E oven is een voorbeeld van innovatie en betrokkenheid bij het milieu. Het biedt een duurzamer alternatief voor ovens die worden aangedreven door fossiele brandstoffen, terwijl het uitzonderlijke artistieke resultaten oplevert.


Met de nieuwe oven kan Keramis de creatieve en experimentele mogelijkheden voor kunstenaars in residentie en voor iedereen die betrokken is bij de educatieve activiteiten van de studio blijven uitbreiden.


Al met al is de nieuwe Girel 3E oven een uitstekende gelegenheid om deel te nemen aan een innovatief artistiek en ecologisch project.Met uw bijdrage kunt u meehelpen aan de ontwikkeling van een geavanceerd hulpmiddel dat keramische kunstenaars en ambachtslieden nog jarenlang zal inspireren.
Wilt u een financiële bijdrage leveren aan de bouw van de 3E oven? Klik op de link ⬇

Comments


bottom of page