EDITIES

Keramis is een kunst- en creatieruimte die gespecialiseerd is in het medium keramiek. De ondersteuning die gegeven wordt aan het creëren van keramiek komt onder andere, behalve de aankoop en de tentoonstelling van werken van hedendaagse artiesten, tot uiting in het uitgeven van originele kunstwerken.

MEGA MUG (MEGA MOK)
Beperkte oplage van 8 exemplaren.

In 2020 wordt de hedendaagse Franse kunstenaar François Curlet uitgenodigd om een editie te bedenken in het Atelier de Keramis. De kunstenaar stelt zich een megamok voor die de rondingen van een vrouwelijke buste zou volgen.

Gevormd door Olivia Mortier, technicus keramist van het museum, geeft de serie het leven aan 8 onevenredige mokken.

Van 26 juni tot 7 november 2021 wordt deze editie gepresenteerd in Keramis, in de ruimte van het grote schip, naast kant- en-klare en andere werken die voor de gelegenheid zijn gemaakt in de installatie Mega Mug & Bike-plugged .

Verkoopprijs: € 3.000

Verkrijgbaar bij de Keramis Shop.

François Curlet_Mega Mug.png

SOIF DE LOUP (WOLF DORST)
Limited edition geproduceerd in samenwerking met de stad La Louvière en de École Supérieure des Arts de Mons, Arts2.

In het kader van de 150ste verjaardag van de stad La Louvière ontwierpen en produceerden de studenten graveren van de École Supérieure des Arts, Arts2 in Bergen, een beperkte reeks kleine gebruiksvoorwerpen in porselein in het Atelier de Keramis.

Onder begeleiding van Olivia Mortier, technisch keramist van het museum, maakten de studenten een mal op basis van een reeds bestaand object of van hun eigen creatie. Vervolgens werd met de hulp van hun leraar, Pol Authom, een beeld met betrekking tot het Leuvense thema op de gegoten objecten aangebracht en werd ook een verpakking bedacht.

Met de creaties van: Kathelyn DEWILDE, Élodie DUFRASNE, Laura DUPONT, Emma HARDAT, Brunehault HUYSENTRUYT, Pierre MARISCAL, Flora TOMSIN, Laetitia VAN CAMPENHOUT, Mathilde VAN DROM

Verkrijgbaar bij de Keramis Shop.

TOTEM

Gelimiteerde oplage van 100 exemplaren.

Op initiatief van het CID hebben Benoît Deneufbourg en Keramis een serie porseleinen kantooraccessoires in beperkte productie ontworpen.

Het assortiment omvat een cilindrische container met verschillende deksels. Elke hoes is ontworpen voor een specifiek gebruik, anders dan om te sluiten: een opbergbakje, een kaarthouder of een potloodhouder.

Alle items zijn stapelbaar en kunnen worden gecombineerd, in de vorm van totems.

Verkoopprijs: 100 €

Verkrijgbaar in de Shop de Keramis en de Boutique du Grand-Hornu.

Benoît Deneufbourg_Keramis.png
IMG_0140.jpg

DE ONAFSCHEIDELIJKEN (LES INSÉPARABLES)

Beperkte uitgave van 50 genummerde en getekende exemplaren.

In het kader van de tentoonstelling Claude Aïello en de designers, die liep in Grand-Hornu van 8 september tot 16 december 2012, en samen met de catalogus uitgegeven door Bernard Chauveau, brengt Keramis een peper en zoutstel uit dat ontworpen is door de befaamde Franse designer Florence Doleac en gerealiseerd door de keramist Claude Aïello.

De onafscheidelijken is het laatste stuk uit de reeks ''La Famille'', een geheel van bijna 20 voorwerpen die sinds 2004 jaar na jaar ontwikkeld werden.​

Verkoopprijs: € 120

Exemplaren verkocht in hun originele genummerde doos.

Verkrijgbaar in de Shop van Keramis en in de winkel van Grand-Hornu.

DE PIJPEN VAN DE HEILIGE CLAUDINE

Beperkte uitgave van 100 exemplaren in het kader van de tentoonstelling Incertains genres van Réseau ECART.

De piipen van de Heilige Claudine zijn een sensuele interpretatie van de befaamde pijpen van Saint-Claude (Jura).

 

Uitgebracht in dubbelgebakken en geglazuurd porselein werpen die pijpen een heel ander licht op dit op het eerste zicht familiair voorwerp.

 

Amandine Maillot nodigt ons uit om kennis te maken met dit voorwerp, door een door de artieste gewild lichamelijk contact dat de tere gevoeligheid van het porselein naar voren brengt, de transparantie ook. Er ontstaat verwarring; één van buiten en één van binnen, nauwelijks merkbaar, die pijpen bieden zich aan in een streling vol van schaamte.

 

Verkoopprijs: € 50

Exemplaren verkocht in de originele genummerde doos.

Verkrijgbaar in de Shop van Keramis.

IMG_0158-Modifier.jpg
IMG_0200.png

DE BOTERHAM

In het kader van Mons 2015, hebben Keramis en de stichting Mons 2015 aan de Belgische designer Alain Berteau voorgesteld om een onuitgegeven voorwerp te ontwerpen.

 

Na bijna een jaar onderzoek en testen in het atelier werd DE BOTERHAM (LA TARTINE) geboren!

Een voorwerp dat inspeelt op een familiair en iconisch stuk vaatwerk van Boch La Louvière: het boterhamplankje. Symbool van de heropleving van de historische site, wordt dat het eerste integraal bij Keramis gefabriceerd artikel.

Geen twijfel mogelijk, dit zal een onmisbaar onderdeel worden van het dagelijks ontbijt.

Design Alain Berteau

Mogelijk gemaakt dank zij de gecombineerde talenten van Guy Woestyn (keramist van het Centre Keramis), Luigi Restano (modeleur van Royal Boch), Jean-Claude Legrand en Emile Desmedt (keramisten).

 

Verkoopprijs: € 39,90

Verkrijgbaar in de Shop van Keramis.