top of page

Ecologisch, economisch, ergonomisch: een terugblik in beelden op de bouw van de Girel 3E oven.

In juni 2023 begon een team met de bouw van een ecologische, economische en ergonomische oven op de site van Keramis: de Girel 3E oven.


De oven, ontworpen door de Franse keramist en meester van de kunst Jean Girel, werd gebouwd door een team onder leiding van Gaëlle Caplet, keramiste en technicus bij Keramis, Félix Dawlat, smid en Nicolas Gierlowski, pionier van de 3E oven.


Ontdek in beeld dit participatieve project georganiseerd in het kader van het bilaterale project België-Tunesië van de Passerelle des Arts du Feu.
Hartelijk dank...

Aan iedereen die heeft bijgedragen aan het project, met hun handen, hun bijdrage aan de crowdfunding, hun aanmoedigingen: elke ondersteuning heeft ons dichter bij de verwezenlijking van dit prachtige avontuur gebracht!Un groupe de personnes ayant participé à la construction pose devant le Four Girel 3E à Keramis
L'équipe de construction du four 3E

Zin om dit geweldige gereedschap uit te proberen?

Van 20 tot 23 maart 2024 wordt er een workshop georganiseerd om iedereen de mogelijkheden van de Girel 3E oven te laten ontdekken. De opening zal plaatsvinden tijdens de studiedag "Relaties met vuur. De toekomst van houtstook".


De inschrijvingen voor de workshop worden binnenkort geopend.


コメント


bottom of page