top of page

FRANÇOIS CURLET. MEGA MUG & BIKE-PLUGGED

Van 26 juni tot 7 november 2021 stelt de Franse kunstenaar François Curlet zijn nieuwste creaties voor in de installatie "Mega Mug & Bike-plugged" in Keramis.

Sans%20titre-Nume%CC%81risation-02_edite

François Curlet, geboren in Parijs in 1967, is een hedendaagse kunstenaar. Hij verhuisde op 22-jarige leeftijd naar Brussel en werkt nu tussen België en Frankrijk.

Sinds het einde van de jaren tachtig ontwikkelt hij een oeuvre waarin de materiële wereld wordt ontmanteld, ontwricht en vervormd door alledaagse poëzie. Als ready-mades ensceneert hij omgeleide of tegengeworpen objecten in een afgebakende ruimte waaraan een verhaal wordt toegevoegd. Het werk van Curlet is doordrenkt met humor en roept dialogen op die verwijzen naar artistieke cultuur en populaire cultuur.

© François Curlet, 2021

In 2020 wordt hij uitgenodigd om mee te denken aan een editie in het Atelier de Keramis. François Curlet stelt zich een megamok voor die de rondingen van een vrouwenbuste zou volgen. Gevormd door Olivia Mortier, technicus keramiste van het museum, zal de serie 8 onevenredige mokken voortbrengen.

OMTRENT DE TENTOONSTELLING

Vernissage des expositions - vendredi 25.06.2021, de 19h00 à 21h00

bottom of page