top of page

KINDEREN EN TIENERS

Keramiekstages en -ateliers in familieverband, verjaardagsfeestjes (vieruurtjes) en keramiekateliers voor kinderen, CinéMuseum in familieverband,... Kinderen en families hoeven zich bij Keramis niet te vervelen!

 

Voor elke tijdelijke tentoonstelling werkt de educatieve dienst van Keramis een bezoekersgids en een speciale gids met spelletjes voor jongeren uit. Die zijn gratis beschikbaar aan de balie van het museum.

Momenteel verlopen die ateliers, workshops en stages... enkel in het Frans. Maar wil je een geleid bezoek aan het museum in het Nederlands of het Engels? Dat kan! Meer inlichtingen en reservatie per mail via edu@keramis.be of telefonisch op 064 23 60 70.

BINNENKORT

DE TOUR WAAR JIJ DE GIDS BENT!

Keramis - Illustration de Julie Gelon

Illustratie door Julie Gelon

Voor elke tijdelijke tentoonstelling maakt de educatieve dienst van Keramis zowel een bezoekersgids als een gids voor de allerkleinsten met spelletjes. Deze worden gratis uitgereikt bij de museumreceptie.

 

In 2020 kent CERA, een van de grootste coöperaties in België, Keramis een uitzonderlijke subsidie toe voor de creatie van een zendobject dat kinderen bewust moet maken van kunst en erfgoed.
 

Het boekje voor jongeren is bedacht en ontworpen door het educatieve team van het museum, de grafische ontwerpstudio Signes du Quotidien en de illustrator Julie Gelon, winnaars van de projectoproep van Keramis.
 

Er zijn 2 versies ontwikkeld: de ene gericht op scholen met activiteiten die klassikaal uitgevoerd kunnen worden, de andere op gezinnen. De boekjes zijn beschikbaar in 4 talen (Frans, Nederlands, Engels en Duits).
 

 

Vraag je spelboek bij de museumreceptie, voor kinderen is het gratis!

Atlier / Fête d'anniversaire à Keramis

FEEST  VERJAARDAG

Woensdag, 14:00 > 17:00 (afhankelijk van beschikbaarheid)

Een verjaardagsfeestje in een geweldige ruimte waar je plezier, ontdekking en leergierigheid combineert.

Na een leuk bezoek aan Keramis  waar het kind spelenderwijs de bijzonderheden van de plek ontdekt, wordt een inleiding tot het werk van de aarde aangeboden en begeleid door onze keramist (colombinwerk, plaattechniek of draaien). Een veelvoud aan mogelijkheden om ieders nieuwsgierigheid te bevredigen.

 

Bruikbare informatie :

  • 100 €  voor 10 kinderen. 10 €  per extra kind (maximaal 15 kinderen)

  • Snack: ter plaatse. Mogelijkheid om zelf je taart mee te nemen (mits consumptie van een drankje ter plaatse) of te bestellen bij Keramis  (supplement: €5/kind, drankjes inbegrepen)

  • Reserveren verplicht

MEER INFORMATIES?

Maëlle Delaunoit

educatieve dienst

064 23 60 75 - edu@keramis.be

bottom of page