Keramis - Centre de la Céramique

de la Fédération Wallonie-Bruxelles (asbl)

1 Place des Fours-Bouteilles

7100 La Louvière, Belgique

ma 9-17h

me-di 10-18h

info@keramis.be

0032 64 23 60 70

© 2019 Keramis.

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Logo_FWB_Verti_Quadri copie.jpg
wallonie_v.png
LOGO GRIS.jpg
PARCMUSEUM
LA_Louvière.png
MPM_logo_RGB_POS_groen2_300x300.png

Avertissement : Le contenu de ce site Internet est protégé par le droit d'auteur. Toute reproduction est interdite. / Warning: The content of this web site is copyrighted. Any reproduction is strictly forbidden.

BAI MING. TRILLINGEN VAN DE AARDE

Van 16 november 2019 tot 15 maart 2020 stelt Keramis de eerste tentoonstelling voor gewijd aan Bai Ming, hedendaags Chinees artiest met internationale bekendheid.

Bai Ming is geboren in 1965 in Yugan, China, op zowat honderd kilometer van de vroegere keizerlijke porseleinfabrieken in Jingdezhen. Het Chinese begrip Bai Ming betekent "wit licht", een voorbestemde naam voor een porseleinartiest, en dat is precies wat doorschemert in het keramisch en picturaal werk van de artiest.

Vernieuwer van de chinese keramiek in de jaren '90, vervormt Bai Ming zowel de vormen als de materie: de gebruiksvoorwerpen veranderen in beeldhouwwerken versierd met sprekende kleurrijke decors.

Na meer dan 20 persoonlijke tentoonstellingen in China, Frankrijk, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Portugal... stelt Bai Ming voor de eerste keer zijn keramische en picturale werken tentoon in België, bij Keramis. Het betreft de belangrijkste retrospectieve van de artiest in het Westen. In totaal meer dan 200 werken worden aan het publiek voorgesteld, waaronder twee indrukwekkende installaties van respectievelijk 40 en 80 stukken.

Het commissariaat van de tentoonstelling is in handen van Christine Shimizu, algemeen ere-conservator van het patrimonium en gespecialiseerd in oude en hedendaagse aziatische keramiek. Ze was onder meer tot in 2015 directrice van het museum Cernuschi, museum voor aziatische kunt van de stad Parijs.

Bai Ming. Trillingen van de Aarde loopt bij Keramis van 16 november 2019 tot 15 maart 2020 en geeft een overzicht van de verschillende werken van de artiest (keramiek, schilderwerken...).

Een cataloog die uitgegeven wordt door Prisme Éditions (collectie Keramis), rijkelijk geïllustreerd en met teksten van specialisten, licht de tentoonstelling toe.

OMTRENT DE TENTOONSTELLING